Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Nevelnest Festival 2022

12 juni @ 10:00 - 18:15

€75

Wil je je heerlijk onderdompelen in een dag vol ervaren en verbinden, verdiepen en ontdekken, verstillen en verwonderen? Een dag helemaal voor jou, om nieuwe dingen te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en er even heerlijk tussenuit te zijn? Een dag om tegelijk tot rust te komen en energie van te krijgen?

Het Nevelnest Festival is een kleinschalig spiritueel dagfestival met een gevarieerd en uitgebalanceerd aanbod aan workshops, je aangeboden door diverse workshopgevers die aansluiten bij de kernwaarden van Het Nevelnest: aardse spiritualiteit, duurzaamheid en verbondenheid. Van verstillend tot energiek, speels tot sereen, luchtig tot verdiepend, en in alle gevallen verbindend.

Verbinding

Verbinding bij Het Nevelnest, en dus ook op het festival, gaat over alle lagen en in alle richtingen. Verbinding met jezelf en met de ander, met de mensen om je heen, je omgeving, de natuur, de wereld. Verbinding met de aarde en met het universum, met het wereldse en het hogere.

Het een staat niet los van het ander en op dit tweede Nevelnest Festival staat alles in het teken van die verbinding ervaren, verdiepen en versterken, in al haar diversiteit.

Een dag vol verbinding

Dat begint met een warme ontvangst door ons en ons team in de sfeervolle Piramide aan de Waal, waar je je direct kunt onderdompelen in een warm bad van geborgenheid.

Onder het genot van een kopje thee of koffie en iets lekkers kun je op je gemak kennismaken met de mensen met wie je de dag gaat doorbrengen.

Met een openings- en afsluitritueel bedden we de dag in en verbinden we ons met elkaar voor de duur en de belevingen van deze dag.

Tussen de middag mag je genieten van een gezamenlijke lunch, met liefde verzorgd door ons team.

Aan het eind van de dag zul je verzadigd en vervuld weer richting huis gaan, dankbaar en in verbinding.

Programma

 • 9:30-9:55 - Ontvangst
 • 10:00-11:15 - Openingsritueel
 • 11:30-13:00 - Workshop 1
 • 13:00-14:30 - Lunch
 • 14:30-16:00 - Workshop 2
 • 16:30-18:00 - Workshop 3
 • 18:00-18:15 - Afsluitritueel

Ritueel

Met het openingsritueel zetten we de sfeer voor de dag neer en verbinden we ons met elkaar en met de groep.

Zo gaan we met een gezamenlijke intentie de dag in en zul je de ervaringen gedurende de dag dieper beleven.

We sluiten de dag ook weer af met een ritueel, zodat de overgang naar het leven van alledag natuurlijk voelt.

De workshops

Hier vind je meer informatie over de drie workshops en wie ze geven, en een stukje over het openingsritueel, dat door eerdere deelnemers al een workshop op zich werd genoemd.

De dag, met de inhoud en volgorde van de workshops, is zo opgebouwd dat het zowel gevarieerd is als een vloeiend geheel van begin tot einde.

Openingsritueel

Door Esther Sanders en Eli te Winkel - Het Nevelnest

Laat je meenemen in de rust en verstilling van dit diep verbindende openingsritueel. Naast verbinding met het universum en het hogere zul je vooral ook de verbinding met jezelf en met de andere deelnemers ervaren.

Zo zetten we samen de sfeer voor de dag neer en creëren we een bedding van gezamenlijke energie en warmte waarin al je ervaringen kunnen landen.

Eli+Esther Het Nevelnest

Over Esther en Eli

Esther en Eli zijn de oprichters van Het Nevelnest, een spiritueel centrum en spirituele community in oprichting.

Samen hebben zij meer dan 50 jaar ervaring in verschillende spirituele stromingen. Sinds 2005 begeleiden ze spirituele bijeenkomsten en geven ze workshops en trainingen.

Na ruim 15 jaar vanuit de eigen praktijk gewerkt te hebben, kwam het signaal om een plek te creëren waarin al die verschillende stromingen samen mochten komen... en meer. Een plek waar ze aanbieders bij elkaar mogen brengen, zowel op internet als uiteindelijk ook fysiek in een spiritueel centrum. Het Nevelnest Festival is de eerste fysieke uitingsvorm hiervan.

Workshop 1 - Stemcreatie

Door Ingrid ter Horst - Inner Signs

"Zingen betekent de stem van je ziel gebruiken.
Het betekent met de adem de waarheid zeggen over je kracht en je behoefte.
Het betekent bezieling ademen over dat wat ziek is of hersteld moet worden."
(uit "De Ontembare Vrouw" van Clarissa Pinkola Estês)

Bij Stemcreatie ga je improviserend klinken en zingen zonder bestaande woorden te gebruiken. Stemcreatie is gericht op bevrijding van je stem en op bevrijding van jezelf. Je gaat ervaren wat klank en vibratie met je lichaam en je gevoelens doen. Het werken met je stem helpt je met je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Je wordt opener, alerter, expressiever, speelser en vrijer. 

Bevrijd jezelf door je stem te bevrijden van weerstand, angst en onderdrukking.
Bevrijd jezelf door klank te geven aan dat wat er in jou leeft. 

Stemcreatie gaat ook om elkaar ontmoeten, maar bovenal jezelf ontmoeten. Leren onderscheiden wat van jou is en wat van de ander is. Ruimte maken voor jezelf, voor jouw potentieel en zo een diepe verbinding ervaren met wie jij in wezen bent.

Voel je welkom! Voel je welkom met alles wat er in het moment zelf in jou aanwezig is.

Ingrid ter Horst

Over Ingrid

Na jarenlang voornamelijk vanuit haar hoofd geleefd te hebben, zorgde een zangweek voor een grote ommekeer. Van denken naar voelen. Van controle naar overgave. Niet altijd makkelijk, wel heel bevrijdend, voedend en bekrachtigend!

Niet alleen om tijdens de diverse opleidingen haar stem te laten horen middels klank, maar ook om in het dagelijks leven zichzelf te tonen en te laten horen vanuit haar authentieke Zelf. Ervaren wat er in haar speelt, wat van haar is en wat van de ander is. Verbinding met zichzelf en met de ander ervaren op een diep niveau, zonder maskers, vanuit puur Zijn.

Jarenlang heeft Ingrid Energy Trance Dance, Vrouwen- en Maancirkels gegeven. Al ruim 12 jaar begeleidt ze deelnemers in het laten horen van hun authentieke stem.

Deze ochtend neemt ze je dan ook graag mee in de magische en bevrijdende wereld van klank... jouw klank!

Workshop 2 - Tantric Dance

Door Marita Mistar - Marita Mistar Tantra

Graag neemt Marita je deze dag een stukje mee in de Tantric Dance zodat je kunt proeven van deze prachtige dansvorm waarin we de man-vrouw polariteiten onderzoeken.

Vanuit de verbinding met jezelf, naar leiden en volgen, kan er een magische verbinding met de ander ontstaan. De volger is hierbij geblinddoekt.

Een laagdrempelige workshop voor singels, stellen, onervaren, ervaren… met respect voor ieders grenzen en mogelijkheden.

Marita Mistar

Over Marita

Dansend gaat Marita vanaf haar vroegste jeugd door het leven.
Na vele vormen van dans beoefend te hebben kwam ze in contact met Tantric Dance. Via Tantric Dance ontmoette ze de Godin in zichzelf, de vrouw die mag verleiden, de minnares, de hoer, de heks, de maagd, de moeder, de priesteres.

Al haar passies kwamen samen; dans, relaties, seksualiteit, yoga en Tantra en haar drive om mensen te raken, in beweging te zetten, te verbinden en zich te laten herinneren. Het was alsof er een poort geopend werd die toegang gaf tot haar ware natuur.

Naast Tantric Dance teacher is ze werkzaam als yogadocent bij ouderen, is ze Docent Gynaecologisch Onderzoek en heeft ze haar eigen bedrijf Marita Mistar Tantra waar ze Tantra Privé sessies en massages geeft.

Vol dankbaarheid neemt ze je mee op dit prachtige, krachtige pad van verdieping en verbinding!

Workshop 3 - Energetische reis met pastelkrijt

Door Corinne te Brake - Hart in Creatie

Een bekrachtigende samenwerking waarbij het thema “Trouw aan eigen hart” nader wordt onderzocht. Je vermogen om grenzen tussen jou en de ander duidelijk te ervaren en van daaruit indien nodig of wenselijk aan te kunnen geven, wordt opgefrist naar het hier en nu.

We gaan onderzoeken of je de weg terug naar jezelf makkelijk bewandelt of dat daar wat obstakels de weg blokkeren. Verantwoordelijkheid nemen of juist bij de ander laten zal ook onderdeel van het thema zijn. Verder is de workshop afgestemd op de diepere innerlijke behoeftes van de deelnemers aangegeven door ieders Hoger Zelf.

Een begeleide innerlijke reis vol ontmoetingen in jezelf zal uiting vinden in het werken met pastelkrijt op papier. Hierin zal kleur en vorm intuïtief gebruikt worden en in heelheid bijdragen aan je volgende nieuwe stap in “Trouw aan eigen hart”. Ervaring met tekenen of pastelkrijt is niet nodig, een open houding wel.

Je energetische pasteltekening kun je na de workshop als krachtvoorwerp mee naar huis nemen, zo wordt de vernieuwing in jezelf ook thuis voelbaar in beeld én kun je jezelf goed begeleiden in heilig nawerk van het festival in totaliteit en deze workshop als afsluitende onderdeel daarvan.

Corinne te Brake

Over Corinne

Corinne spreekt en verstaat de taal van de ziel en heeft het vermogen kraakhelder te benoemen wat in essentie belangrijk is om te ervaren om jezelf ten volste in hart te ontmoeten. Tegelijkertijd opent zij poorten van bewustzijn in samenwerking met de heilige lichtmeesters voor groei in bewustzijn.

Ze begeleidt mensen in transitietrajecten en geeft zelf ontwikkelde workshops, cursussen en trainingen voor hoog sensitieve mensen sinds 15 jaar.

Door spiritualiteit en kunstzinnigheid te combineren creëert ze krachtvoorwerpen in opdracht en draagt ze bij aan ons collectief bewustzijn.

Praktisch

 • Datum: zondag 12 juni
 • Tijd: 10:00-18:15, ontvangst vanaf 9:30
 • Locatie: Piramide aan de Waal
 • Adres: Munnikhofsestraat 28, Gendt (Gelderland)
 • Meenemen: losse kleding waarin je je makkelijk kunt bewegen, flesje water, warme sokken voor als je makkelijk koude voeten krijgt
 • Inbegrepen: deelname aan alle workshops, lunch, koffie, thee & lekkers
 • Bijdrage: € 75,-
 • Maximaal aantal deelnemers: 24
 • Aanmelden kan t/m 11 juni 20u
Piramide aan de Waal

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier. Helaas is het technisch op dit moment niet mogelijk om meer dan een kaartje tegelijk te bestellen. Vul hiervoor het formulier apart in voor elk kaartje.

Er zijn 15 van de 24 kaarten verkocht.

Aanmelden is niet meer mogelijk

Gegevens

Datum:
12 juni
Tijd:
10:00 - 18:15
Kosten:
€75
Evenement Categorie:

Organisator

Het Nevelnest
Telefoon:
06-10996723
E-mail:
info@hetnevelnest.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Piramide aan de Waal
Munnikhofsestraat 28
Gendt, 6691 HH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 481 424 518
Bekijk de site van Locatie