Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Nevelnest Festival 2023

8 oktober @ 10:00 - 18:15

€85
Nevelnest festival 2023

Wil je je heerlijk onderdompelen in een dag vol ervaren en verbinden, verdiepen en ontdekken, verstillen en verwonderen? Een dag helemaal voor jou, om nieuwe dingen te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en er even heerlijk tussenuit te zijn? Een dag om tegelijk tot rust te komen en energie van te krijgen?

Het Nevelnest Festival is een kleinschalig spiritueel dagfestival met een gevarieerd en uitgebalanceerd aanbod aan workshops, je aangeboden door diverse workshopgevers die aansluiten bij de kernwaarden van Het Nevelnest: aardse spiritualiteit, duurzaamheid en verbondenheid. Van verstillend tot energiek, speels tot sereen, luchtig tot verdiepend, en in alle gevallen verbindend.

Verbinding

Verbinding bij Het Nevelnest, en dus ook op het festival, gaat over alle lagen en in alle richtingen. Verbinding met jezelf en met de ander, met de mensen om je heen, je omgeving, de natuur, de wereld. Verbinding met de aarde en met het universum, met het wereldse en het hogere.

Het een staat niet los van het ander en op dit derde Nevelnest Festival staat alles in het teken van die verbinding ervaren, verdiepen en versterken, in al haar diversiteit.

Een dag vol verbinding

Dat begint met een warme ontvangst door ons en ons team in de sfeervolle Piramide aan de Waal, waar je je direct kunt onderdompelen in een warm bad van geborgenheid.

Onder het genot van een kopje thee of koffie en iets lekkers kun je op je gemak kennismaken met de mensen met wie je de dag gaat doorbrengen.

Met een openings- en afsluitritueel bedden we de dag in en verbinden we ons met elkaar voor de duur en de belevingen van deze dag.

Tussen de middag mag je genieten van een gezamenlijke lunch, met liefde verzorgd door ons team.

Aan het eind van de dag zul je verzadigd en vervuld weer richting huis gaan, dankbaar en in verbinding.

Dank voor de goede organisatie van jullie festival.

Ik vond het een mooie en bijzondere ervaring met workshops die ik nog niet eerder had gedaan. Dat maakt het voor mij dan direct dan een geslaagde dag, omdat ik nieuwe ervaring heb opgedaan.

Mijn complimenten voor de gekozen locatie, ik vond de piramide een hele fijne plek. En het was leuk om de eigenaar te horen vertellen over het ontstaan van deze mooie plek. Ook vond ik de lunch en koffie en thee goed verzorgd en dit was gewoon een prima kwaliteit.

Ik vond het ook een fijne keuze dat jullie de workshops aan alle deelnemers aanboden, waardoor je als een groep mensen de dag beleeft (in plaats van splitsen en keuzes maken voor verschillende workshops).

Dus nogmaals dank voor de goede organisatie!

Programma

 • 9:30-9:55 - Ontvangst
 • 10:00-10:45 - Openingsritueel
 • 11:15-12:45 - Workshop 1
 • 12:45-14:15 - Lunch
 • 14:15-15:45 - Workshop 2
 • 16:15-17:45 - Workshop 3
 • 17:45-18:15 - Afsluitritueel

Ritueel

Met het openingsritueel zetten we de sfeer voor de dag neer en verbinden we ons met elkaar en met de groep.

Zo gaan we met een gezamenlijke intentie de dag in en zul je de ervaringen gedurende de dag dieper beleven.

We sluiten de dag ook weer af met een ritueel, zodat de overgang naar het leven van alledag natuurlijk voelt.

De workshops

Hier vind je meer informatie over de drie workshops en wie ze geven.

De dag, met de inhoud en volgorde van de workshops, is zo opgebouwd dat het zowel gevarieerd is als een vloeiend geheel van begin tot einde.

Workshop 1 - Het huis van de voorouders

Door Veerle en Tina Springintveld - Hecuba Zielenwerk

Tijdens deze workshop maken we een sjamanistische trancereis. Camille Smeets zegt hierover: “Trancereizen is een manier om meer zelfinzicht te verkrijgen, kennis te vergaren of om contact te maken met de geestenwereld, krachtdieren, spirithelpers, etc. In contact staan met jouw inner circle draagt er aan bij dat je krachtiger en zelfbewuster in deze wereld staat. Ook versterkt het jouw innerlijke kracht en stelt het je in staat om delen van jezelf te helen.”

Deze reis nemen we je mee naar de diepe wateren van jouw ziel. Voel, onderzoek en herken wat jij meedraagt vanuit jouw voorouderlijnen. Laat los wat je niet meer nodig hebt. Durf jij jouw eigen pad te kiezen?

Veerle en Tina

Over Veerle en Tina

Vier jaar geleden begonnen Veerle en Tina met het gezamenlijk geven van workshops op vrouwenfestivals. Als moeder en dochter zetten zij samen een bedding neer waarin twee generaties vertegenwoordigd zijn.

Veerle is afgestudeerd als universitair psycholoog en werkzaam geweest in de reguliere GGZ, en dan specifiek in traumatherapie. Na lang betrokken te zijn geweest als spaceholder en ondersteuner bij ceremonies, geeft ze nu cirkels en begeleidt ze mensen in lichaamswerk en schaduwwerk. Ze is in de loop van haar leven verschillende tradities tegengekomen, uiteenlopend van tantra, siberisch, keltisch en native american sjamanisme, hekserij, westers lichaamswerk en boeddhisme.

Dit is samengevoegd in het totaalpakket dat nu Hecuba Zielenwerk is. Hecuba is begonnen als initiatief voor vrouwenwerk, maar door een wens om het mannelijke en vrouwelijke samen te brengen is Hecuba uitgegroeid tot Hecuba Zielenwerk. Veerle  haar missie in haar workshops en sessies is om mensen in hun kracht te zetten, door ze contact te laten maken met hun eigen kern en de wijsheid die hierin opgeslagen ligt.

Tina heeft samen met haar man een gezinshuis waar zij 7 jongeren met complexe trauma’s  24/7 opvang en begeleiding bieden. Daarnaast hoedt Tina een maancirkel in de omgeving van Duiven en assisteert zij diverse teachers als spaceholder in workshops en jaartrainingen.

Workshop 2 - Over vrouwelijke en mannelijke energie

Door Sandra Peper en Dorian Korts - Aardelief

We leven in een bijzondere tijd op onze aarde, in deze wereld. Er is veel aandacht voor het Vrouwelijke en het Mannelijke. Maar wat is het nu eigenlijk?  Vrouwelijke en Mannelijke energie?  In alle oude tradities zie je deze tweedeling terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan Shiva en Shakti, Yin en Yang en herinner ook Jezus en Maria-Magdalena.

We zijn vaak geneigd om de energie te koppelen aan personen. Een man, Een vrouw. Wij praten liever over personen die energie belichamen.

Ieder mens heeft vrouwelijke en mannelijke energie in zich.

In deze workshop krijg je de kans te ervaren hoe het zich in jou laat zien.  Je kunt ervaren waar je voorkeuren liggen en waar je weerstanden zich bevinden. Zonder dat er iets veranderd moet worden, zonder dat er iets weg moet.  Vanuit nieuwsgierigheid en overgave.

We leggen eerst het een en ander uit en dan gaan we op een speelse en laagdrempelige wijze op onderzoek uit.

We kijken ernaar uit met jullie dit avontuur aan te gaan!

Sandra en Dorian

Over Sandra en Dorian

Aardelief ontstond 8 jaar geleden vanuit ons verlangen naar een bedding voor aardse spiritualiteit en verbinding in de Liemers. We startten met vrouwencirkels en die organiseren we tot op de dag van vandaag. 

Door de tijd heen ontwikkelden wij ons samen en individueel en volgden vele cursussen en workshops op het gebied van spiritualiteit en zelfonderzoek.  Ook dat resulteerde in het doorgeven van kennis door middel van workshops op maat.

Onze gezamenlijke wortels liggen in de oude natuurreligie en het sjamanisme. Wij houden van Moeder Aarde en spiritualiteit met de voeten in of op de grond.

Naast onze activiteiten voor Aardelief werken we beiden vanuit onze eigen praktijk. Sandra als traumatherapeut en Dorian als non-duaal coach en therapeut.

We kijken ernaar uit je te ontmoeten op 8 oktober!

Liefs, Sandra en Dorian

Workshop 3 - Dansyoga

Door Madelon van Kempen - Yoga Nova

Dans, vrijheid, inspanning en ontspanning. Speelsheid. Beweging en verstilling.
Het komt allemaal aan bod tijdens de workshop dansyoga.

Tijdens deze workshop neemt Madelon je mee in een unieke combinatie tussen yoga en dans, waarbij de beleving centraal staat. Tijdens dansyoga  maak je vloeiende yogabewegingen op muziek. Bewegingen die uiteindelijk een dans vormen.

Net als bij een gewone yogales is er extra aandacht voor het gebruik van de adem tijdens de bewegingen, voor het voelen van je lichaam en voor ontspanning. De les heeft momenten van bewegen in stilte én op muziek. Muziek die een grote rol speelt in de beleving, omdat muziek ons tot in de kern kan bewegen. Het brengt ons bij ons gevoel. Wat vaak verrassende inzichten geeft.

Dansyoga gaat over het voelen van de bewegingen. Het hoeft niet ‘mooi’ of ‘goed’. Tijdens de workshop krijg je veel ruimte om de dans en bewegingen op jouw eigen manier uit te voeren. Want iedereen is anders.

Dansyoga is geschikt voor iedereen die graag beweegt, van muziek houdt en een moment van ontspanning zoekt. Ervaring met yoga of dans is niet nodig. Doe je mee?

Madelon

Over Madelon

Dansyoga is ontwikkeld door Madelon van Kempen. Al van kleins af aan ervaarde ze hoe ze door te dansen helemaal één kon worden met de bewegingen, met de muziek en zichzelf. Door dit te combineren met de adembeleving, de houdingen en het bewustzijn van yoga, maakt dansyoga een diepe, ontspannende ervaring die tegelijkertijd energie geeft. Tijdens dansyoga nodigt Madelon je uit om weer eens te spelen, in het moment te zijn en te ervaren wat dat met je doet.

Sinds 2016 is Madelon eigenaar van Yoga Nova en geeft ze dansyoga, hatha- en yin yoga en yoga nidra in Arnhem. Wekelijks kun je bij Madelon terecht voor dansyogalessen bij Home of Zen in Arnhem.

Naast dansyogadocent is Madelon vitaliteitscoach en -trainer binnen het bedrijfsleven. Ze begeleidt mensen bij het omgaan met stress, het vinden van ontspanning, maar ook bij het ontdekken wat bij hen past in hun leven. Aandacht voor verstilling, beweging en adem spelen daarin een grote rol.

Openings- en sluitingsritueel

Door Esther Sanders en Eli te Winkel - Het Nevelnest

Ritueel helpt ons stilstaan bij een moment en betekenis geven. Met bewuste handelingen richten we onze aandacht en verbinden we niet alleen onze bewuste geest met dat wat we willen neerzetten, maar ook ons onderbewuste. Zo werkt een ritueel dieper door in ons systeem.

Met het openingsritueel zetten we de sfeer voor de dag neer en verbinden we ons met elkaar en met de groep.

Zo gaan we met een gezamenlijke intentie de dag in en zul je de ervaringen gedurende de dag dieper beleven.

We sluiten de dag ook weer af met een ritueel, zodat de overgang naar het leven van alledag natuurlijk voelt.

Eli en Esther

Over Esther en Eli

Esther en Eli zijn de oprichters van Het Nevelnest, een spiritueel centrum en spirituele community in oprichting.

Samen hebben zij meer dan 50 jaar ervaring in verschillende spirituele stromingen. Sinds 2005 begeleiden ze spirituele bijeenkomsten en rituelen en geven ze workshops en trainingen.

Na ruim 15 jaar vanuit de eigen praktijk gewerkt te hebben kwam het signaal om een plek te creëren waarin al die verschillende stromingen samen mochten komen... en meer. Een plek waar ze aanbieders bij elkaar mogen brengen, zowel op internet als uiteindelijk ook fysiek in een spiritueel centrum. Het Nevelnest Festival is de eerste fysieke uitingsvorm hiervan, inmiddels al voor de derde keer.

 

Een hele hartverwarmende dag waar we met een zalig gevoel en een grote glimlach op terug kijken.

De energie in de groep was erg mooi en bracht veel hart to hart connectie. Zeker nu de 'buitenwereld' de afgelopen tijd (en nu nog steeds) niet altijd even mooi is en een gevoel van onzekerheid en polarisatie brengt is het waardevol om weer te mogen ervaren hoe fijn het is om samen te zijn, echt samen zonder oordeel maar puur en okee.

Dat gevoel nemen we mee en kunnen we op teren als het even anders om ons heen voelt.

Rob en Valentine

Praktisch

 • Datum: zondag 8 oktober
 • Tijd: 10:00-18:15, ontvangst vanaf 9:30
 • Locatie: Piramide aan de Waal
 • Adres: Munnikhofsestraat 28, Gendt (Gelderland)
 • Meenemen: losse kleding waarin je je makkelijk kunt bewegen, flesje water, warme sokken voor als je makkelijk koude voeten krijgt
 • Inbegrepen: deelname aan alle workshops, lunch, koffie, thee & lekkers
 • Bijdrage: € 85,-
 • Maximaal aantal deelnemers: 24
 • Aanmelden kan t/m 6 oktober
Piramide aan de Waal

Aanmelden

Aanmelden voor het Nevelnest Festival is helaas niet meer mogelijk.

Wil je op de hoogte blijven voor het volgende Nevelnest Festival? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gegevens

Datum:
8 oktober
Tijd:
10:00 - 18:15
Kosten:
€85
Evenement Categorie:

Organisator

Het Nevelnest
Telefoon
06-10996723
E-mail
info@hetnevelnest.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Piramide aan de Waal
Munnikhofsestraat 28
Gendt, 6691 HH Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31 481 424 518
Bekijk de site van Locatie