Nevelnest Festival

Wil je je heerlijk onderdompelen in een dag vol ervaren en verbinden, verdiepen en ontdekken, verstillen en verwonderen? Een dag helemaal voor jou, om nieuwe dingen te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en er even heerlijk tussenuit te zijn? Een dag om tegelijk tot rust te komen en energie van te krijgen?

Het Nevelnest Festival is een kleinschalig spiritueel dagfestival met een gevarieerd en uitgebalanceerd aanbod aan workshops, je aangeboden door diverse workshopgevers die aansluiten bij de kernwaarden van Het Nevelnest: aardse spiritualiteit, duurzaamheid en verbondenheid. Van verstillend tot energiek, speels tot sereen, luchtig tot verdiepend, en in alle gevallen verbindend.

Verbinding

Verbinding bij Het Nevelnest, en dus ook op het festival, gaat over alle lagen en in alle richtingen. Verbinding met jezelf en met de ander, met de mensen om je heen, je omgeving, de natuur, de wereld. Verbinding met de aarde en met het universum, met het wereldse en het hogere.

Het een staat niet los van het ander en op dit eerste Nevelnest Festival staat alles in het teken van die verbinding ervaren, verdiepen en versterken, in al haar diversiteit.

Een dag vol verbinding

Dat begint met een warme ontvangst door ons en ons team in de sfeervolle Piramide aan de Waal, waar je je direct kunt onderdompelen in een warm bad van geborgenheid.

Onder het genot van een kopje thee of koffie en iets lekkers kun je op je gemak kennismaken met de mensen met wie je de dag gaat doorbrengen.

Met een openings- en afsluitritueel bedden we de dag in en verbinden we ons met elkaar voor de duur en de belevingen van deze dag.

Tussen de middag mag je genieten van een gezamenlijke lunch, met liefde verzorgd door ons team.

Aan het eind van de dag zul je verzadigd en vervuld weer richting huis gaan, dankbaar en in verbinding.

Programma

 • 9:30-9:55 - Ontvangst
 • 10:00-10:30 - Openingsritueel
 • 10:45-12:00 - Workshop 1 - Biodanza
 • 12:15-13:30 - Workshop 2 - Pootjebaden in de Oeroceaan
 • 13:30-15:00 - Lunch
 • 15:00-16:15 - Workshop 3 - Chineng Qigong
 • 16:30-17:45 - Workshop 4 - Ritual Play
 • 18:00-18:15 - Afsluitritueel

 

Ritueel

Met het openingsritueel zetten we de sfeer voor de dag neer en verbinden we ons met elkaar en met de groep.

Zo gaan we met een gezamenlijke intentie de dag in en zul je de ervaringen gedurende de dag dieper beleven.

We sluiten de dag ook weer af met een ritueel, zodat de overgang naar het leven van alledag natuurlijk voelt.

De workshops

Hier vind je meer informatie over de vier workshops en wie ze geven.

De dag, met de inhoud en volgorde van de workshops, is zo opgebouwd dat het zowel gevarieerd is als een vloeiend geheel van begin tot einde.

Workshop 1 - Biodanza

Door Hellen Petterson - Biodanza met Hellen

Biodanza betekent letterlijk "dans van het leven". Het is een systeem van menselijke integratie, gezondheid en persoonlijke groei en het nodigt ons weer uit om op een organische wijze te leven.

Biodanza gebruikt muziek, beweging, emotie en ontmoetingen. Het gaat niet om het leren van pasjes of mooie bewegingen. Je laat je raken door de muziek en van daaruit ontstaat jouw unieke dans, ieder moment weer fris en anders. Zo worden er door de dans, de muziek en de ontmoetingen allerlei stukjes binnen ons aangeraakt, geheeld, getransformeerd.

Biodanza versterkt onze vitaliteit, plezier in het leven, gezondheid en laat ons nog meer ervaren wat een rijkdom het is om in verbinding te leven, vanuit liefde en met een open hart.
Hoe mooi zou het zijn als we hiermee heel de wereld besmetten, een pandemie van liefde, plezier en verbinding.

Over Hellen

Sinds haar twintigste is Hellen al bezig met persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. De eeuwige ontdekkingsreis naar "wie ben ik", "wat is het leven" - "hoe creëer je holistische gezondheid".

In 2009 kwam ze via het "Eigentijds Festival" met Biodanza in aanraking en dat raakte haar zo dat ze het niet meer losgelaten heeft en het nu met veel plezier doorgeeft.

Muziek en dans zijn medicijn vanuit de oertijden, komen ongefilterd ons systeem binnen en weten precies dat te raken wat geraakt mag worden. Via de dans ga je spelenderwijs transformeren, word je uitgenodigd allerlei stukjes van jezelf in beweging te zetten. Heerlijk om zo meer dansend door het leven te gaan.

Workshop 2 - Pootjebaden in de Oeroceaan

Door Esther Sanders en Eli te Winkel - Het Nevelnest

In deze workshop nemen we je mee in een ritueel, waarin je je in de energie van de elementen gaat verbinden op verschillende lagen. Een verstillende en meditatieve workshop waarin je je trilling en energie gaat verhogen.

Na het neerzetten van de energie ga je de verbinding met de groep en met jezelf ervaren in de vibraties van de chant. Van opgetogen tot ingetogen, van energieke chant tot geheime chant.

Daarna nemen we je mee in een traditionele Oosterse esoterische meditatie, waarin je verbinding maakt met de oude meesters en badend in hun licht je trilling verhoogt.

Over Esther en Eli

Esther en Eli zijn de oprichters van Het Nevelnest, een spiritueel centrum en spirituele community in oprichting.

Samen hebben zij meer dan 50 jaar ervaring in verschillende spirituele stromingen. Sinds 2005 begeleiden ze spirituele bijeenkomsten en geven ze workshops en trainingen.

Na ruim 15 jaar vanuit de eigen praktijk gewerkt te hebben kwam het signaal om een plek te creëren waarin al die verschillende stromingen samen mochten komen... en meer. Een plek waar ze aanbieders bij elkaar mogen brengen, zowel op internet al uiteindelijk ook fysiek in een spiritueel centrum. Het Nevelnest Festival is de eerste fysieke uitingsvorm hiervan.

Workshop 3 - Chineng Qigong

Door Heleen Kessels - Chineng Qigong Nijmegen

Met meditatieve aandacht, en over het algemeen rustige bewegingen, versterk je je innerlijke en lichamelijke kracht en tevens ook je immuunsysteem

Met eenvoudige oefeningen wordt chi in beweging gebracht, toegevoegd waar een tekort is, en afgevloeid waar een teveel is. Het uitgangspunt is dat door aandacht de energiestroom zich versterkt, wat een bijzonder heilzaam proces kan brengen.

Het effect:

Balans in lichaam en geest, emoties worden stabieler, je hoofd wordt rustig en helder, je lichaam vitaal en sterk.

Over Heleen

Heleen houdt zich al bijna 40 jaar bezig op het gebied van bewustwording en gezondheid. Ze heeft ervaring met vele vormen van lichaamswerk, dans, yoga en healing. 

Toen ze met Chi Neng Qigong in aanraking kwam, was ze verrast door het directe effect wat meteen fysiek en mentaal voelbaar was. Elementen uit diverse disciplines kwamen bij elkaar in één vorm. De zachte, harmonieuze, lieflijke bewegingen en tegelijk de power door geconcentreerde focus. De sterk helende werking en de verbinding met de aarde, het universum en de bron!

Inmiddels heeft ze de heilzame werking op de langere termijn ervaren toen ze de qi toeliet in haar hart, haar denken en haar leven…

Workshop 4 - Ritual Play

Door Arati Bonte - Arati Touch

Verras jezelf en elkaar, wees verwonderd, voel je plezier, ontspan, laad je op en laat zijn wat zich aandient in het moment. Kijk er niet gek van op als je ook nog nieuwe inzichten krijgt en als je er eenmaal kennis mee hebt gemaakt, wil je er vast méér van!

Spelenderwijs leer je⁣...

 • Jezelf makkelijker/moeitelozer uiten⁣
 • Helemaal in je lichaam komen⁣
 • Contact te maken met jezelf en een ander⁣
 • Eerlijker worden in de manier waarop je met anderen omgaat⁣
 • Leren over je grenzen en een manier om ze uit te drukken (consent)⁣
 • Hoe spel zonder doel jou eenvoudig 'Blissful' maakt

Over Arati

Arati gelooft in kleine zachte stappen die met (zelf)compassie genomen worden, met leren, spelen en ontdekken in de hoofdrol. Gewoon lekker aards, warm en liefdevol met een vleugje humor verbinden met de ander.

Als somatisch seksuologisch coach & trainer ziet ze dat leren voelen, kiezen en communiceren vanuit het innerlijk lichaam essentieel is voor een heerlijk (seks)leven. Ze leert mensen zelf actief ontvangend en aanwezig te zijn in hun veranderingsprocessen aangaande hun seksualiteit en hun leven waardoor er dieper voelen en communiceren ontstaat.

Een essentieel aspect in dit proces is het weer gaan (leren) spelen en de nieuwsgierigheid naar wat dat voor ons inhoudt. Daarom biedt ze naast individuele sessies ook workshops en intensives aan rond sensualiteit/seksualiteit en spelen, o.a. in de vorm van Ritual Play.

Praktisch

 • Datum: zondag 10 oktober
 • Tijd: 10:00-18:15, ontvangst vanaf 9:30
 • Locatie: Piramide aan de Waal
 • Adres: Munnikhofsestraat 28, Gendt (Gelderland)
 • Meenemen: losse kleding waarin je je makkelijk kunt bewegen, flesje water, warme sokken voor als je makkelijk koude voeten krijgt
 • Inbegrepen: deelname aan alle workshops, lunch, koffie, thee & lekkers
 • Bijdrage: € 75,-
 • Maximaal aantal deelnemers: 20
 • Aanmelden kan t/m 8 oktober
Piramide aan de Waal

Info omtrent corona

Omdat het festival zo kleinschalig is (maximaal 20 deelnemers), zijn de maatregelen heel beperkt. Concreet betekent dat dat we geen QR code scannen bij toegang, dat we alleen vragen om rekening te houden met elkaar door bij klachten thuis te blijven.

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier. Helaas is het technisch op dit moment niet mogelijk om meer dan een kaartje tegelijk te bestellen. Vul hiervoor het formulier apart in voor elk kaartje.

Er zijn 20 van de 20 kaarten verkocht.

Aanmelden is niet meer mogelijk